Start met verkopen

Wil jij jouw design stoel, tafel, bank of kunstwerk verkopen? Maak dan eenvoudig via de website een advertentie aan. Vul hieronder de gegevens in en upload minimaal 5 goede foto's. De Whoppah stylist beoordeelt vervolgens jouw advertentie. Let op: je hebt wel een account nodig, aangemaakt via de app, om een advertentie te kunnen plaatsen. Via de app ontvang je ook biedingen en chats, dus houd deze in de gaten! 


Als je advertentie wordt goedgekeurd wordt standaard het minimale bod niveau op 60% van de vraagprijs ingesteld. Wil je dit hoger of lager instellen? Geef dan het minimum bod in euros aan in de omschrijving van de advertentie.


Wil je meer weten over wat je kunt verkopen op Whoppah? Lees dan hieronder onze curatieregels.  


Het plaatsen van een advertentie is kosteloos. Bij een succesvolle verkoop betalen particuliere verkopers 5% van de verkoopprijs. Zakelijke verkopers betalen 15% van de verkoopprijs excl. BTW.


Bekijk onze video tutorial over hoe je een advertentie aanmaakt 

op de Whoppah app! 
Whoppah curatieregels

Op Whoppah bewaken wij ons tweedehands design aanbod nauwkeurig. 

Dit doen onze stylisten en kunstkenners heel zorgvuldig. Hierbij kijken zij naar:

1. De staat van het product. Dit moet minimaal ‘goed’ zijn. Geen grove beschadigingen of slijtage. 


2. Populariteit. Is het item gewild en is er vraag naar op Whoppah? 


3. Het merk. Is het een designmerk zoals Vitra, Kartell, Hay, Eames, Rolf Benz en Moooi?


4. In het geval van vintage, antiek of handgemaakt kijken wij naar het ontwerp, de periode van fabricage, de staat in verhouding tot de leeftijd van het item en de bijzonderheid.
5. De prijs. Is de prijs marktconform? Houd rekening met dat van de originele prijs gemiddeld 50% afgaat binnen 3 jaar. In het geval van kunst, vintage of unieke design items kijken we naar de marktprijzen.


6. De advertentie. Is er voldoende informatie? Omschrijf de leeftijd, waar het item gekocht is, de aanschafprijs, de geschiedenis, bijzonderheden, de staat, kwaliteit etc.


7. Foto’s: upload minimaal 5 foto’s van goede kwaliteit. Minimaal één foto van het item als geheel, zonder decoratie en goed belicht. Foto’s van de details zoals het merklabel, sporen van lichte slijtage etc.

Zo werkt tweedehands verkopen op Whoppah

Advertentie aanmaken in de app

1. Download de app 

2. Creëer een account 

3. Klik op + button onderaan 

4. Maak of upload minimaal 5 foto’s van goede kwaliteit. 

5. Vul de details in. Hoe meer hoe beter! Vertel iets leuks. 

6. Bepaal je verkoopprijs en de verzendkosten. 

7. Klik op ‘plaats advertentie’ en de Whoppah stylist beoordeelt binnen 24 uur je advertentie. 

8. Let op: reageer altijd zo snel mogelijk op biedingen en vragen van kopers in de chat.

De kosten

  • Advertenties aanmaken is kosteloos. 
  • Kopers betalen € 1,99 transactiekosten. 
  • Particuliere verkopers betalen 5% van de verkoopprijs. 
  • Zakelijke verkopers betalen 15% van de verkoopprijs excl. BTW.

Transport regelen

Als verkoper bepaal jij of een item opgehaald wordt of verzonden.  In de app kan je de volgende verzendopties aanvinken: 


 1. Jij verzendt met pakketpost (vanaf € 7). Doe dit alleen als het met de post mee kan en niet zwaarder is dan 10 kilo. 


 2. Laat de koper gebruik maken van de Whoppah koeriersservice. Het item wordt bij jou opgehaald en bij de verkoper (in heel Nederland) gebracht vanaf 

€ 69. Wij nemen contact met je op om de dag van pick-up te plannen. 


Let op!

Neem eventuele verpakkingskosten mee in de verkoopprijs indien je dat nodig acht. Als je kiest voor pakketpost, zorg dat je een item zeer goed inpakt. Het postbedrijf moet het kunnen stapelen. 


De verzend- of koerierskosten zijn voor de koper. 

Uitbetaling

Whoppah zorgt ervoor dat kopen en verkopen zo veilig mogelijk verloopt. Daarom betaalt de koper altijd eerst aan Whoppah. Het geld komt vervolgens op een tussenrekening te staan van betaalprovider Stripe. Op het moment dat de koper heeft aangegeven het item in goede orde te hebben ontvangen, door dit in de chat aan te geven, wordt het geld uitbetaald aan de verkoper. Het geld staat, afhankelijk van de bank van de verkoper, binnen 4 dagen op de rekening. 


 Geeft de koper binnen 10 dagen niets aan?Dan wordt het geld na 10 dagen uitbetaald aan de verkoper. Geeft de koper aan het item niet in goede orde te hebben ontvangen, dan neemt het Whoppah support team contact op met beide partijen om te achterhalen waar het mis is gegaan en blijft het geld (tot opheldering) staan op de tussenrekening van Stripe. 


 Zorg er altijd voor dat jouw gegevens volledig up to date zijn in de app. Alleen dan kunnen wij uitbetalen.