Wat koop en verkoop ik op Whoppah?

Op Whoppah vind je eersteklas tweedehands meubels, verlichting, kunst en decoratie. Van modern tot vintage. Je vindt er aanbod van particulieren, professionele verkopers, showroommodellen en retouren van webwinkels. Het aanbod komt uit de landen waar Whoppah actief is: Nederland en België (Vlaanderen). Wij controleren alle advertenties die worden aangemaakt voordat deze online worden geplaatst. Is een product in slechte staat of past het niet binnen het eersteklas aanbod, dan plaatsen wij het niet online.

Wij controleren alle advertenties voordat we ze online plaatsen.

Zo bewaken wij het eersteklas aanbod. Dit doen onze stylisten en kunst curator heel zorgvuldig. Hierbij kijken zij naar: 

De staat van het product. Dit moet minimaal ‘goed’ zijn.

Geen grove beschadigingen of slijtage

Geen missende onderdelen

Populariteit.Onze stylisten schatten in of de kans groot is dat het snel verkoopt. 

Het merk. We verkopen merkproducten zoals Vitra, Kartell, Hay, Eames, Rolf Benz en Artifort of items van gerenommeerde designers. 

In het geval van vintage, antiek of handgemaakte items kijken wij naar de ontwerpperiode van fabricage (voor vintage 1920-1980, voor antiek 100 jaar oud), de staat in verhouding tot de leeftijd van het item en de originaliteit/bijzonderheid. 

De (aantrekkelijkheid van de) prijs. Wij houden als stelregel aan dat van de originele aanschafprijs gemiddeld 50% afgaat binnen 3 jaar. In het geval van kunst, vintage of unieke design items kijken we naar de marktprijzen.

'Goed' betekent dat het item in goede staat is, maar gebruikssporen bevat. 'Heel goed' betekent dat het item gebruikssporen kan bevatten, maar deze zijn niet opvallend. 'Uitstekend' betekent dat je nauwelijks tot geen gebruikssporen kunt ontdekken. Het item is zo goed als nieuw. Bekijk de foto’s altijd goed en chat met de verkoper over de staat indien je twijfelt.

De Whoppah stylist controleert of een advertentie voldoet aan onze stijl- en conditie standaarden. We kunnen echter niet garanderen dat wat je koopt altijd exact is zoals het is aangeboden. Het is daarom handig om altijd zelf onderzoek te doen naar de echtheid van een item.

Als je twijfelt aan de echtheid van een item kun je de advertentie rapporteren bij het Whoppah support team. Wij nemen contact op met de verkoper om dit nader te onderzoeken en kunnen eventueel bewijs opvragen zoals aankoopbon, certificaat etc. 

Whoppah heeft een website en een app. De app heeft meer mogelijkheden dan de website. 

Zo kan je via de app:

- Een account aanmaken

- Advertenties opslaan als favorieten

- Chatten met de verkoper

- Een bod doen op een item

- Een advertentie aanmaken

Via de website kan je:

- Eenvoudig al het aanbod bekijken

- Zonder account eenvoudig een aankoop doen

- Een prijsaanvraag doen. Upload één foto en wij laten je weten wat het waard is.

Wij werken elke dag hard aan het verbeteren van de app en de website en zullen de komende periode ook meer mogelijkheden toevoegen aan de website. 

Hoe werkt kopen en betalen?

In de app kan je veilig en eenvoudig betalen met iDeal, MasterCard, Visa of in België met Bancontact. Via de ‘betaal nu’ knop in de chat of de ‘koop nu’ knop op de pagina van het product in de app ga je naar de kassa. Bij de kassa kan jij jouw betaalmethode kiezen. Wij sturen jou een bevestiging van de betaling en aankoop per e mail. 

Met de koop-nu knop stel je direct jouw aankoop veilig. Je hoeft niet te wachten tot de verkoper beschikbaar is om akkoord te gaan met de prijs. Via de koop-nu knop wordt je direct naar de check-out geleid en wordt het item offline gehaald zodra je hebt betaald.

Om de veiligheid van onze kopers en verkopers te bewaken lopen de betalingen altijd via Whoppah. Zodra de koper een betaling voldoet, komt het geld terecht bij de onze betaalservice provider Stripe. Wij houden het geld gestald op een tussenrekening totdat de koper heeft aangegeven het item in goede orde te hebben ontvangen. Als de koper niets aangeeft wordt altijd na 10 dagen uitbetaald aan de verkoper.

Whoppah hecht zeer grote waarde aan veiligheid van kopen en verkopen en dus aan de betrouwbaarheid van kopers en verkopers. Daarom identificeert Whoppah iedereen via betaalservideprovider Stripe bij de eerste aan- of verkoop door de bankgegevens en contactgegevens te controleren. Zo werken wij aan het voorkomen van fraude. Fraudeurs worden direct en permanent uitgesloten op Whoppah. Indien sprake is van fraude wordt er altijd aangifte gedaan bij de politie.

Tot aan de levering van je aankoop kan je de betaling niet ongedaan maken. Heb jij een aankoop gedaan bij een professionele verkoper (bedrijf) dan kan je tot 14 dagen na aankoop retourneren in overleg met de verkoper. Aankopen van particulieren vallen niet onder de retourenwet. Mocht er schade zijn of is het item compleet anders dan op de fotos in de advertentie, dan kan je, na onderzoek door Whoppah, aanspraak maken op retournering. Neem hiervoor contact op met ons via support@whoppah.com en laat het de verkoper weten via de chat. 

Als de verpakking beschadigd wordt aangeboden door de bezorger raden we je aan deze direct te weigeren. Het pakket gaat dan retour. Laat ons dit zo snel mogelijk weten via support@whoppah.com en geef in de chat met de verkoper aan dat je het pakket niet in goede orde hebt ontvangen. Dit doe je via de knop ‘Ontvangen?’ in de chat met de verkoper.

Was het pakket beschadigd afgeleverd? Maak duidelijke foto’s van de schade en stuur deze naar ons en de verkoper op. Geef ook in de chat met de verkoper aan dat je het pakket niet in goede orde hebt ontvangen. Dit doet je via de knop ‘Ontvangen?’. 

 

Niet wat je had verwacht? Retourneren naar Professionele Verkopers, zoals bedrijven, kan binnen 14 dagen. Aankopen van particulieren vallen niet onder de retouren wet.

Bieden kan vanaf 60% van de vraagprijs. Als de verkoper je bod accepteert, is er een deal. Deal is deal op Whoppah. Betaal vervolgens zo snel mogelijk via de app.

Hoe accepteer of wijs ik een bod af?

Wil je een bod accepteren? Druk dan op het groene vinkje

Wil je een bod afwijzen? Druk dan op het rode kruisje

Wil je een tegenbod doen? Vul dan helemaal onderaan de chat bij ‘tegenbod’ het bedrag in. 

Wat gebeurt er als mijn bod wordt geaccepteerd?

Als de verkoper je bod accepteert is er een deal. Deal is deal op Whoppah. Betaal daarom vervolgens zo snel mogelijk via de app. 

 

Wat gebeurt er als de koper mijn bod heeft afgewezen?

Je kunt altijd een nieuw bod plaatsen. Misschien wordt dat bod wel geaccepteerd. 

Wat gebeurt er als er een deal is en de koper niet betaald? Op Whoppah is een deal een deal. Dat is de regel op Whoppah. Zo voorkomen we dat er onzin biedingen worden gedaan en verkopers niet weten waar ze aan toe zijn. Kopers worden daarom na een deal gevraagd de betaling te voldoen. Indien een koper dat niet doet, is hij in gebreke. Wij kunnen een betaling niet juridisch afdwingen, maar ondernemen wel stappen in de richting van de koper.

Als je jouw verpakking beschadigd aangeboden krijgt adviseren wij om het item niet te accepteren. Maak dit zo snel mogelijk kenbaar aan Whoppah via support@whoppah.nl of via Help en contact in je Mijn Whoppah omgeving. Wij storten het aankoopbedrag dan zo snel mogelijk aan je terug.

Je herkent dit aan het blauwe vinkje achter de profielnaam. Kijk hier dus altijd goed naar. Kopers kunnen altijd veilig betalen via iDeal en wij betalen de verkoper uit zodra de koper het item in goede orde heeft ontvangen.

Whoppah hecht zeer grote waarde aan betrouwbaarheid van kopers en verkopers. Daarom identificeert Whoppah iedereen aan de hand van de eerste verkoop of een bank transactie van één cent. Hierdoor kunnen wij met zeer grote waarschijnlijkheid vaststellen wat de identiteit is van een koper of verkoper of welk bedrijf optreedt als koper of verkoper. Deze namen verifiëren wij met een zwarte lijst met namen van fraudeurs. Deze mensen en bedrijven worden uitgesloten van Whoppah. Nieuwe incidenten worden altijd gemeld. Fraudeurs worden direct en permanent uitgesloten op Whoppah. Indien sprake is van fraude wordt er altijd aangifte gedaan bij de politie.

Als de verpakking beschadigd wordt aangeboden door de bezorger raden we je aan deze direct te weigeren. Het pakket gaat dan retour. Maak dit zo snel mogelijk kenbaar aan Whoppah via support@whoppah.nl en geef in de chat aan dat je het pakket hebt geretourneerd. Was het pakket al afgeleverd en beschadigd? Geef dan zo snel mogelijk aan via whoppah.nl dat je het pakket niet in goede orde hebt ontvangen. Als de verpakking onbeschadigd is maar je aankoop beschadigd is neem dan direct contact op met de verkoper. Maak het ook direct kenbaar bij Whoppah via support@whoppah.nl. Wij houden het geld dan opeen tussenrekening tot er een oplossing gevonden is. Maak kwalitatief goede foto’s van de schade ter vergelijking met de foto’s in de advertentie. Deze kun je via de chat delen met de verkoper. Probeer er allereerst samen met de verkoper uit te komen en laat aan Whoppah weten aan wie wij het aankoopbedrag moeten uitkeren. Kom je er niet uit, neem dan contact op met ons via support@whoppah.nl

Hoe werkt verkopen?

Op Whoppah vind je eersteklas meubels, verlichting, kunst en woondecoratie. Wij controleren alle advertenties voordat we ze plaatsen. Zo bewaken wij het eersteklas aanbod. Hierbij kijken wij naar: 

- De staat (minimaal goed).

- Het merk (design merken).Heeft het geen merk, bijvoorbeeld in het geval van vintage of handgemaakte items, dan kijken we naar het design, de kwaliteit, de periode van fabricage en de originaliteit.

- De kwaliteit van de foto’s en omschrijving.Hoe het binnen ons huidige aanbod past.

- De (aantrekkelijkheid van de) prijs.

Een advertentie plaatsen is heel eenvoudig, klik om de rode knop onderin de menubalk, maak of upload 5 foto’s.

Geef een betere impressie van je item en maak een video. Vul de advertentie details in, bepaal je ‘verkoop nu’ prijs en de bezorgmethode. Je advertentie is klaar om te uploaden. Whoppah controleert de advertentie binnen 48 uur en je krijgt een e-mail als deze geplaatst wordt.

 

Wat moet ik in de omschrijving plaatsen?

Het is natuurlijk belangrijk dat een advertentie genoeg informatie heeft. 

Geef aan waar het is gekocht en eventueel de aanschafprijs. Hoe oud het is en de geschiedenis van het item.

Bijzonderheden over de staat, toebehoren In het geval van kunst, toelichting over de kunstenaar.

Tip: maak de omschrijving persoonlijk! Waarom heb je het gekocht? Wat vind je er mooi aan? Waarom doe je het weg? Kortom, wat is het verhaal achter het item. 

Hoeveel foto’s moet ik uploaden en waarvan? 

Zorg voor minimaal 5 foto’s van goede kwaliteit.

Minimaal één foto van het item als geheel (zorg ervoor dat niet de randen/zijkanten van de foto afvallen),  zonder decoratie en goed belicht. 

Foto’s van de details zoals het merklabel, sporen van lichte slijtage etc. 

Maak een video voor een nog beter beeld voor de koper. 

Tip: maak foto’s tegen een witte achtergrond. 

Hoe bepaal ik mijn vraagprijs?

Als verkoper bepaal jij de vraagprijs. Kopers kunnen jouw item direct kopen voor deze vraagprijs. Daarnaast kunnen kopers via de chat onderhandelen. Als verkoper bepaal jij of je akkoord gaat met een bod. De koper betaalt het bedrag eerst aan ons. Nadat de koper aangeeft het item in goede orde te hebben ontvangen betalen wij jou uit. 

Prijsadvies nodig? Stuur ons een foto van je item en wij laten je weten wat het waard is op Whoppah.

Bedrijven en particulieren kunnen verkopen op Whoppah. Met één voorwaarde: de producten zijn gebruikt of handgemaakt. Hiermee willen wij gebruik van reeds geproduceerde spullen stimuleren. De categorieën die hieronder vallen zijn: tweedehands items, antiek, showroommodellen, handgemaakte items, refurbished items en retouren van webwinkels.

Bij iedere zoekopdracht die de shopper op Whoppah doet zorgen we ervoor dat er andere items bovenaan staan. Het maakt dus niet uit of je advertentie net is aangemaakt of al weken online staat. Iedere shopper op Whoppah krijgt advertenties steeds in een andere volgorde getoond. Vul daarom zoveel mogelijk product details toe en zorg dat de titel van het item duidelijk omschrijft wat je verkoopt. De shoppers kunnen jouw advertentie namelijk gemakkelijk vinden door gebruik te maken van de verschillende filters.

Whoppah zorgt ervoor dat kopen en verkopen zo veilig mogelijk verloopt. Daarom betaalt de koper altijd eerst aan Whoppah. Het geld komt vervolgens op een tussenrekening te staan van betaalprovider Stripe (die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandse Bank). Op het moment dat de koper heeft aangegeven het item in goede orde te hebben ontvangen, door dit in de chat aan te geven, wordt het geld uitbetaald aan de verkoper. Het geld staat, afhankelijk van de bank van de verkoper, binnen 4 dagen op de rekening. 

Wat als de koper niets aangeeft?

Geeft de koper binnen 10 dagen niets aan? Dan wordt het geld na 10 dagen uitbetaald aan de verkoper. Het geld staat, afhankelijk van de bank van de verkoper, binnen 4 dagen op de rekening. 

 

Wat als de koper aangeeft het item niet in goede orde te hebben ontvangen?

Geeft de koper aan het item niet in goede orde te hebben ontvangen, dan neemt het Whoppah support team contact op met beide partijen om te achterhalen waar het mis is gegaan en blijft het geld (tot opheldering) staan op de tussenrekening van Stripe. 

Hoe werkt transport?

Afhankelijk van de omvang van het item kan de verkoper kiezen uit verschillende verzendmethoden: PostNL, Whoppah een koerier laten regelen of laten ophalen door de koper. We vragen de verkoper altijd om de track-and-trace code te delen met de koper. Dan houden we de koper en verkoper automatisch op de hoogte van de status van het transport.

 Hoe regel ik als verkoper transport?

Als verkoper bepaal jij of een item opgehaald wordt of verzonden. Je kunt aangeven dat het door onze koerier mag worden opgehaald en/of door de koper of dat je het verzendt. De verzend- of koerierskosten worden aan de koper doorberekend en aan de verkoper uitgekeerd na levering.

In de app kan je de volgende verzendopties aanvinken:

- Jij verzendt met pakketpost (vanaf € 6,95). Doe dit alleen als het met de post mee kan en niet zwaarder is dan 10 kilo. 

-Jij verzendt aangetekend met pakketpost (vanaf € 14,95). De koper moet tekenen voor ontvangst. Doe dit alleen als het met de pakketpost mee kan en niet zwaarder is dan 10 kilo.

-Laat de koper gebruik maken van de Whoppah koeriersservice. Het item wordt bij jou opgehaald en bij de verkoper (in heel Nederland) gebracht voor € 49. Wij nemen contact met je op om de dag van pick up te plannen. Jij regelt de verzending en vult zelf een tarief in. 

Let op!: Neem eventuele verpakkingskosten mee in de verkoopprijs indien je dat nodig acht. Als je kiest voor pakketpost, zorg dat je een item zeer goed inpakt. Het postbedrijf moet het kunnen stapelen. 

De verkoper geeft aan of het mogelijk is een item op te halen of dat hij of zij kiest voor alleen verzenden. In het geval van verzenden zijn de kosten afhankelijk van hoe groot een item is. Je ziet de kosten op de productpagina en bij de kassa. 


- Pakketpost is €7,-- Aangetekende pakketpost is €15,-- Koerierservice: het item wordt bij de verkoper opgehaald en bij jou afgeleverd voor € 49 in Nederland en € 99 in België.

Wij nemen contact met je op om de dag van levering te plannen.

- Jij regelt de verzending en vult zelf een tarief in. Het kan zijn dat de verkoper andere verkoopkosten hanteert.

Lees goed de advertentie voor het sluiten van een deal of de verkoper accepteert dat je de bestelling ophaalt of dat het wordt verzonden. Als je als koper ervoor kiest om de bestelling te laten bezorgen dan worden de kosten hiervoor bij de je in rekening gebracht in de check-out.

Als je transport door Whoppah laat regelen houden wij je op de hoogte per email of chat. Als je als koper ervoor kiest om jouw bestelling met PostNL te laten bezorgen, vragen wij aan de verkoper om de track-and-trace code in te voeren in de chat met de koper. Zo blijven de verkoper en koper op de hoogte van de status van transport. Als je als koper iets retour stuurt naar een verkoper vragen we de koper de track-and-trace code in de chat met de verkoper in te voeren.

Kosten

Wat zijn de kosten op Whoppah? 

 

Een account aanmaken is kosteloos

Een advertentie aanmaken is kosteloos

Kopers betalen € 1,99 servicekosten bij een aankoop

Particuliere verkopers betalen 5% van de verkoopprijs (vanaf 12 december 2019)

Zakelijke verkopers betalen 15% van de verkoopprijs excl. BTW. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode (Visa en Mastercard) worden er aan de koper extra kosten in rekening gebracht voor het betalen via deze betaalmethode. Dit wordt duidelijk aangegeven bij de kassa. Betalen via iDeal en Bancontact is kosteloos. 

Waarom rekent Whoppah kosten?

Met deze opbrengsten kunnen wij de app en website blijven verbeteren. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de verdere bekendheid van Whoppah in Nederland en België.

Mijn Account

Op Mijn Whoppah vind je je persoonlijke profiel, accountinstellingen en alle informatie over je advertenties. Hier kun je je wachtwoord wijzigen, profielnaam en profieltekst en foto aanpassen en je bankgegevens wijzigen.

Je wijzigt je wachtwoord in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje accountinstellingen.

Je wijzigt je wachtwoord in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje accountinstellingen.

Je wijzigt je bankrekeningnummer in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje betaalinstellingen.

In je account omgeving kun je een achtergrondfoto en profiel foto invoeren. Ook kun je een profielomschrijving toevoegen.

Heb je een vraag of kom je er niet uit? Stuur ons een e-mail: support@whoppah.nl of chat via Help en contact via Mijn Whoppah.

Klantenservice

Ons support team staat voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17:30 uur.
(+31) (0) 85 888 68 78

Stuur een bericht

Stuur ons een berichtje via onze contactpagina hier