Aanbod

Op Whoppah vind je kwaliteit. Je vindt er tweedehands items, antiek, showroommodellen, handgemaakte items, refurbished items en retouren van webwinkels. Het aanbod is selectief en wordt door ons gecheckt. De Whoppah stylist controleert of iedere advertentie voldoet aan onze stijl- en conditie standaarden.

'Goed' betekent dat het item in goede staat is, maar gebruikssporen bevat. 'Heel goed' betekent dat het item gebruikssporen kan bevatten, maar deze zijn niet opvallend. 'Uitstekend' betekent dat je nauwelijks tot geen gebruikssporen kunt ontdekken. Het item is zo goed als nieuw.

De Whoppah stylist controleert of een advertentie voldoet aan onze stijl- en conditie standaarden. We kunnen echter niet garanderen dat wat je koopt altijd exact is zoals het is aangeboden. Het is daarom handig om altijd zelf onderzoek te doen naar de echtheid van een item.

Als je twijfelt aan de echtheid van een item kun je de advertentie rapporteren bij het Whoppah support team. De stylist zal aan de hand daarvan onderzoek doen naar het item.  Echter kunnen wij niet altijd de echtheid garanderen.

Kopen

Kopen op Whoppah is makkelijk en veilig. Als je zeker wilt zijn dat het item van jou is, klik dan op de ‘koop nu’ knop en betaal direct met iDeal.

Wij maken het jou graag zo makkelijk mogelijk om een bestelling te voltooien. Om te betalen kun je gebruik maken van: iDeal. Met iDeal betaal je veilig online. Betalingen boven de 50.000 euro kunnen niet via iDeal verlopen. Hiervoor kan betaling plaatsvinden op de bankrekening van Whoppah BV. Als je dit doet, laat dit dan weten aan de verkoper via chat.  Stuur je Maak de betaling over op ons IBAN nummer: NL77ABNA0828320586 onder vermelding van je profiel naam. Wij nemen dan direct contact met je op zodra de betaling is ontvangen om de afhandeling af te stemmen met de verkoper. De verkoper wordt pas uitbetaald zodra jij je aankoop in goede orde hebt ontvangen.

Zodra de koper een betaling voldoet, komt het geld terecht bij de betaal dienst Online Betaal Platform. Nadat de koper heeft betaald vragen wij de verkoper om het item op te sturen. Wij houden het geld gestald op een tussenrekening totdat de koper heeft aangegeven het item in goede orde te hebben ontvangen. Als de koper niets eerder aangeeft wordt na 10 dagen uitbetaald aan de verkoper.

Tot aan de levering kun je een betaling niet ongedaan maken. Items gekocht van Professionele Verkopers (bedrijven) kunnen tot 14 dagen na aankoop worden geretourneerd. Aankopen van particulieren vallen niet onder de retouren wet. Mocht er schade zijn of het item anders zijn dan hoe het is verkocht kan wel aanspraak worden gemaakt op retournering. Neem hiervoor contact op met ons via support@whoppah.nl of chat via Hulp en contact in Mijn Whoppah.

Bieden kan vanaf 60% van de vraagprijs. Als de verkoper je bod accepteert, is er een deal. Betaal vervolgens zo snel mogelijk via iDeal, want we reserveren het item 10 minuten. Pas na de betaling is het item voor jou.

Als de verkoper je bod accepteert is er een deal. Betaal vervolgens zo snel mogelijk via iDeal, want we reserveren het item één uur. Pas na de betaling is het item voor jou.

Je kunt altijd een hoger bod plaatsen. Misschien wordt dat bod wel geaccepteerd!

Tips

Via het camera icoontje rechts bovenin de zoekbalk kun je een foto maken of een foto uploaden waar je naar zoekt op Whoppah. Hebben wij het item of iets vergelijkbaars, dan laten we je dit direct zien. Hebben wij het niet, dan kun je de zoekopdracht opslaan en krijg je bericht zodra iemand het item of iets vergelijkbaars ter verkoop heeft aangeboden.

Bij vragen aan verkopers geeft onze chatbot automatisch antwoord als hij het antwoord weet. Je kunt de chatbot aan- en uitzetten bovenin iedere chat.

Je kunt video's opnemen van advertenties die je aanmaakt en video's bekijken van andere advertenties.

In je account omgeving kun je een achtergrondfoto en profiel foto invoeren. Ook kun je een profielomschrijving toevoegen.

Met de koop-nu knop stel je direct jouw aankoop veilig. Je hoeft niet te wachten tot de verkoper beschikbaar is om akkoord te gaan met de prijs. Via de koop-nu knop wordt je direct naar de check-out geleid en wordt het item offline gehaald zodra je hebt betaald.

Veilig kopen en verkopen

Je herkent dit aan het blauwe vinkje achter de profielnaam. Kijk hier dus altijd goed naar. Kopers kunnen altijd veilig betalen via iDeal en wij betalen de verkoper uit zodra de koper het item in goede orde heeft ontvangen.

Whoppah hecht zeer grote waarde aan betrouwbaarheid van kopers en verkopers. Daarom identificeert Whoppah iedereen aan de hand van de eerste verkoop of een bank transactie van één cent. Hierdoor kunnen wij met zeer grote waarschijnlijkheid vaststellen wat de identiteit is van een koper of verkoper of welk bedrijf optreedt als koper of verkoper. Deze namen verifiëren wij met een zwarte lijst met namen van fraudeurs. Deze mensen en bedrijven worden uitgesloten van Whoppah. Nieuwe incidenten worden altijd gemeld. Fraudeurs worden direct en permanent uitgesloten op Whoppah. Indien sprake is van fraude wordt er altijd aangifte gedaan bij de politie.

Als de verpakking beschadigd wordt aangeboden door de bezorger raden we je aan deze direct te weigeren. Het pakket gaat dan retour. Maak dit zo snel mogelijk kenbaar aan Whoppah via support@whoppah.nl en geef in de chat aan dat je het pakket hebt geretourneerd. Was het pakket al afgeleverd en beschadigd? Geef dan zo snel mogelijk aan via whoppah.nl dat je het pakket niet in goede orde hebt ontvangen. Als de verpakking onbeschadigd is maar je aankoop beschadigd is neem dan direct contact op met de verkoper. Maak het ook direct kenbaar bij Whoppah via support@whoppah.nl. Wij houden het geld dan opeen tussenrekening tot er een oplossing gevonden is. Maak kwalitatief goede foto’s van de schade ter vergelijking met de foto’s in de advertentie. Deze kun je via de chat delen met de verkoper. Probeer er allereerst samen met de verkoper uit te komen en laat aan Whoppah weten aan wie wij het aankoopbedrag moeten uitkeren. Kom je er niet uit, neem dan contact op met ons via support@whoppah.nl

Verkopen

Een advertentie plaatsen is heel eenvoudig, maak of upload foto’s en Whoppah helpt je om deze in de juiste categorie te plaatsen. Geef een nog betere impressie van je item en maak ook een video. Vul de advertentie details in en bepaal je ‘verkoop nu’ prijs. Nadat je advertentie is geplaatst kijkt de Whoppah stylist altijd nog even of deze voldoet aan onze kwaliteit- en conditie standaarden.

Whoppah heeft al duizenden merken, kunstenaars en designers speciaal voor jou geselecteerd waarvan je items kunt kopen en verkopen. Bij het aanmaken van de advertentie geef je het merk aan. Staat het merk van het item er niet bij? Dan kun je wel verder met het aanmaken van de advertentie. Het zou echter kunnen dat je aanvraag om te verkopen niet wordt goedgekeurd.

Als verkoper bepaal jij je vraagprijs. Kopers kunnen een item direct kopen voor jouw vraagprijs. Daarnaast kunnen kopers via de chat onderhandelen. Als verkoper bepaal je zelf of je akkoord gaat met een bod. De koper betaalt het bedrag eerst aan ons. Nadat de koper aangeeft het item in goede orde te hebben ontvangen betalen wij de verkoper direct uit.

Bedrijven en particulieren kunnen verkopen op Whoppah. Met één voorwaarde: de producten zijn gebruikt of handgemaakt. Hiermee willen wij gebruik van reeds geproduceerde spullen stimuleren. De categorieën die hieronder vallen zijn: tweedehands items, antiek, showroommodellen, handgemaakte items, refurbished items en retouren van webwinkels.

Bij iedere zoekopdracht die de shopper op Whoppah doet zorgen we ervoor dat er andere items bovenaan staan. Het maakt dus niet uit of je advertentie net is aangemaakt of al weken online staat. Iedere shopper op Whoppah krijgt advertenties steeds in een andere volgorde getoond. Vul daarom zoveel mogelijk product details toe en zorg dat de titel van het item duidelijk omschrijft wat je verkoopt. De shoppers kunnen jouw advertentie namelijk gemakkelijk vinden door gebruik te maken van de verschillende filters.

We geven graag iedereen gelijke kansen, daarom verwijderen we advertenties die dubbel zijn geplaatst.

Zodra de koper heeft aangegeven het item in goede orde te hebben ontvangen, maken we de verkoopopbrengst binnen één werkdag over. Als de shopper dit niet binnen tien werkdagen na het sluiten van de deal heeft aangegeven, maken wij het geld van de verkoopopbrengst na de termijn van tien dagen naar je over.

Transport

Afhankelijk van de omvang van het item kan de verkoper kiezen uit verschillende verzendmethoden: PostNL, Whoppah een koerier laten regelen of laten ophalen door de koper. We vragen de verkoper altijd om de track-and-trace code te delen met de koper. Dan houden we de koper en verkoper automatisch op de hoogte van de status van het transport.

Afhankelijk van de omvang van het item kan de verkoper kiezen uit verschillende verzendmethoden: Whoppah kan transport voor je regelen voor 99 euro in heel Nederland door een netwerk aan zelfstandig adviseurs. In uitzonderlijke gevallen kunnen we een verzoek niet aannemen. Je kunt het item ook laten bezorgen via PostNL. De verkoper kan de track-and-trace code delen in de chat. Jij en de verkoper blijven dan op de hoogte van de status.

Als je jouw verpakking beschadigd aangeboden krijgt adviseren wij om het item niet te accepteren. Maak dit zo snel mogelijk kenbaar aan Whoppah via support@whoppah.nl of via Help en contact in je Mijn Whoppah omgeving. Wij storten het aankoopbedrag dan zo snel mogelijk aan je terug.

Als je transport door Whoppah laat regelen houden wij je op de hoogte per email of chat. Als je als koper ervoor kiest om jouw bestelling met PostNL te laten bezorgen, vragen wij aan de verkoper om de track-and-trace code in te voeren in de chat met de koper. Zo blijven de verkoper en koper op de hoogte van de status van transport. Als je als koper iets retour stuurt naar een verkoper vragen we de koper de track-and-trace code in de chat met de verkoper in te voeren.

Kosten

Als koper betaal je één euro transactiekosten om de kosten te dekken die Whoppah maakt voor het afhandelen van de betalingen. De verzendkosten worden automatisch opgeteld bij de prijs van het product. Bedrijven die op Whoppah verkopen betalen 15% over de verkoopprijs.

Het aanmaken van advertenties is gratis. Wij rekenen één euro transactiekosten aan particulieren om de betalingskosten te dekken. Professionele Verkopers, zoals bedrijven, betalen alleen bij verkoop 15% van de verkoopopbrengst aan Whoppah.

Lees goed de advertentie voor het sluiten van een deal of de verkoper accepteert dat je de bestelling ophaalt of dat het wordt verzonden. Als je als koper ervoor kiest om de bestelling te laten bezorgen dan worden de kosten hiervoor bij de je in rekening gebracht in de check-out.

Retourneren

Niet wat je had verwacht? Retourneren naar Professionele Verkopers, zoals bedrijven, kan binnen 14 dagen. Aankopen van particulieren vallen niet onder de retouren wet.

Mijn Account

Op Mijn Whoppah vind je je persoonlijke profiel, accountinstellingen en alle informatie over je advertenties. Hier kun je je wachtwoord wijzigen, profielnaam en profieltekst en foto aanpassen en je bankgegevens wijzigen.

Je wijzigt je wachtwoord in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje accountinstellingen.

Je wijzigt je wachtwoord in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje accountinstellingen.

Je wijzigt je bankrekeningnummer in je profielomgeving Mijn Whoppah onder het kopje betaalinstellingen.

Dat is mogelijk! Bovenaan iedere chat kun je de chatbot aan- of uit zetten.

Heb je een vraag of kom je er niet uit? Stuur ons een e-mail: support@whoppah.nl of chat via Help en contact via Mijn Whoppah.

Klantenservice

Ons support team staat voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17:30 uur.
(+31) (0) 85 8884966

Stuur een bericht

Stuur ons een berichtje via onze contactpagina hier