Vintage shoppen? The 80's are back!

Vintage shoppen? The 80's are back!

En dat zien we ook terug in het interieur. De in de jaren 80, door de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass opgerichte Memphisgroep werd misschien niet meteen door iedereen omarmd, maar menig artiest of kunstenaar werd er wel onmiddellijk door geïnspireerd en de designstukken werden dan ook graag (door o.a Bowie en Madonna) verzameld. Nu kan je heerlijk vintage shoppen en jouw huis omtoveren tot een 80's paleis. 

Vintage Memphis Mania
Nu is deze speelse en vrolijke stijl helemaal trendy en laten jonge ontwerpers zich er weer door inspireren. Ga je voor vintage jaren 80 shoppen? Mix de bestaande meubels dan vooral met een paar mooie pronkstukken uit deze Memphis Mania trend! Met zijn grafische vormen en felle kleuren wordt je interieur opeens een stuk vrolijker. Wij maakten voor jou een selectie van onze top Memphis Mania items. Zie deze Eames DSR model diniychairs van Herman Miller of deze Artifort F588fauteui, design Geoffrey Harcourt. Wij zijn ook fan van deze op en top jaren 80 chaise longue van Rob Eckhardt en deze Memphis kasten. 

                                               Jaren 80 patroon 

Memphis Mania!

De Memphis trend wordt bepaald door sterke grafische vormen met kinderlijke, bijna cartooneske invloeden en een beetje humor. Kies in huis voor een paar kleuraccenten. Plaats bijvoorbeeld één trend item tegen een fel gekleurde achterwand. Of mix een paar sterke geometrische vormen in een voor de rest mooi basisinterieur. Designstukken worden op deze manier ook echt als kunstwerk gezien. Whoppah heeft vintage top items in deze stijl te koop. Tijd om te shoppen! 

 

Jaren 80 interieur ten top. 

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons