J AN P A U L

Jan Paul is de de founder van het exclusieve designlabel J A NP A U L. Met het ontwerp van zijn meubels en accessoires creëert hij wonderlijke en tijdloze designs.  


Wat heeft jou geïnspireerd om hiermee te starten?
"Na mijn studie productvormgeving ben ik begonnen als zelfstandig ontwerper. Ik ontwierp meubels,verlichting, klokken en andere interieur-items voor diverse Nederlandse en internationale bedrijven. Daarnaast startte ik met mijn eigen label waar ik mijn ideeën die niet commercieel genoeg zijn voor massaproductie onderbreng. Tegenwoordig concentreer ik mij volledig op mijn label: J A NP A U L. Het is een organisch ontwikkelende collectie van objecten, meubels, verlichting en functionele kunst. Mijn uitgangspunt: ontwerpen vrij van commerciële verwachtingen en concessies. Ik wil volledig een idee kunnen volgen en laten kristalliseren."

Wat is kenmerkend voor jouw stijl?
"Terugkerende thema's en uitgangspunten zijn: de schoonheid van meervoudigheid, re-interpretatie van iconen, iets nieuws uit iets bestaands creëren, en de grenzen en mogelijkheden van nieuwe materialen opzoeken."

Hoe weetje wat trendy is?
"Ik probeer objecten te ontwerpen die tijdloos zijn, wars van huidige trends. Het kan 50 jaar geleden ontworpen zijn en over 50 jaar nog steeds mooi in een interieur passen. Op die manier zijn ontwerpen duurzaam: objecten die heel je leven bij je kunnen blijven."

Wat is jouw droom en wat hoop je te bereiken?
"Mijn droom is om mijn collectie verder uit te breiden met nieuwe ideeën en zo een organisch groeiend beeld en verhaal neerzetten.
Ik wil mijn werk breder presenteren en verkopen op mooie platforms en galleries, en hierdoor publiek en middelen genereren om volgende ideeen te realiseren en uit te werken tot de essentie van dat ontwerp."

Hoe ziet jouw interieur eruit?
"Een verzameling van mijn ontwerpen, vooral prototypes, en een comfortabele lekkere bank."

Wat voor tips wil je meegeven aan de Whoppah shopper die zijn huis aan het inrichten is? 
"Investeer in mooie en tijdloze objecten die je over 10-tallen jaren nog steeds mooi vindt. Plaats niet te veel spullen in je huis: die blokkeren alleen maar het zicht op de mooie objecten."


Lock Bamboo table Vraagprijs €975


Reservelamp Lichtobject Vraagprijs €150


Mocap Illusionistische wandklok Vraagprijs €395

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons