The story behind: Coco & Esther Interiors

Coco (27) en Esther (32) van Coco & Esther Interiors zijn privé en zakelijk partners. Ze maken nieuwe meubels van tweedehands vintage items. Alles is handgemaakt en gedesigned door het duo.
 
Wat heeft jullie geïnspireerd om hiermee te starten? 
‘’Tijdens onze zoektocht naar meubels voor de inrichting van ons nieuwe koophuis wilden we zoveel mogelijk tweedehands meubels gebruiken. Het is duurzamer en de echte interieur pareltjes zijn toch vaak wel vintage. We vonden niet alleen meubels, maar werden ook goede materialen aangeboden waarvan je iets heel moois van kan maken. De creativiteit van Esther’s werd getriggerd om zelf meubels te designen en toen er veel enthousiaste reacties kwamen uit onze omgeving dachten we dat we meer mensen blij konden maken met deze unieke meubelstukken. 

Wat is kenmerkend voor jullie stijl? 
‘’Duurzaam wonen en produceren is een nieuwe tendens die veel voordelen met zich meebrengt. Echter zijn veel mensen nog wel een beetje sceptisch over de esthetiek van duurzame meubels. Er hangt soms toch nog een waas van geiten wollen sokken omheen. Niets is minder waar. Stijl, een luxe uitstraling én duurzaam gaan heel goed samen. Wij willen juist dat al onze stukken on trend zijn.

 Hoe weet je wat trendy is? 
“Esther heeft al jaren een passie voor interieur design en is interieurontwerper en stylist. Zij doet de scouting van de materialen én het design. Marmer en goud zijn op dit moment favoriete omdat het populair is en de basis van Hollywood Regency en de klassieke Italiaanse stijl, haar inspiratiebronnen.”
 
 Salontafel goud marmer  


Wat is jullie droom en hopen jullie te bereiken met het bedrijf?
‘’Onze droom is om een volledig circulair bedrijf op te bouwen. Denk daarbij naast het hergebruik van alle materialen aan het zelf opwekken van energie en het opvangen van water.’’ 

Hoe ziet jullie interieur eruit?  
‘’Bij ons zie je de stijlvoorkeur Esther terug: veel marmer, goud en velours. Aangevuld met designklassiekers zoals de Ball Chair van Eero Aarnio. Uiteraard is bijna alles in huis vintage en tweedehands. En natuurlijk veel zelf ontworpen meubelstukken. Wij gebruiken daarom ook ons eigen huis als decor voor de productfoto’s. Heel handig.”  

Wat voor tips wil je meegeven aan de Whoppah shopper die zijn huis aan het inrichten is?
Wil je een uniek en persoonlijk interieur: ga voor vintage of handgemaakte items. het geeft karakter aan je interieur. Tip 2: maak een moodboard met afbeeldingen van jouw ideale interieur. Bekijk bij elk meubel of het in  je moodboard past. Zo voorkom je een miskoop. De laatste tip: koop items die je een goed gevoel geven. Dit maakt een huis een thuis en zorgt ervoor dat je nog jaren van je interieur kan genieten.”

Je shopt de items van Coco en Esther op Whoppah!


Salontafel marmer rond  Vraagprijs €350
Salontafel vierkant Vraagprijs €250

Salontafel grijs Vraagprijs €250 
Kristallen karaffen Vraagprijs €60 

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons