Met deze vintage tafellampen ‘versla’ jij in no time de winter blues

Met deze vintage tafellampen ‘versla’ jij in no time de winter blues

Help! De klok is een uur achteruit gegaan en de donkere dagen doen hun intrede. Tijd om te cocoonen en de overwintering in te zetten, maar dat hoeft zeker niet in het donker. Met goede verlichting in huis versla jij de donkere winter blues. 

Je zit misschien niet te wachten op een heel lichtplan. Dat heb je gelukkig ook niet nodig om je huis warm en licht te houden tot de lente terugkomt. Wij hebben de ideale oplossing voor je: vintage tafellampen. 

Tafellampen zijn ideaal. Eenvoudig te verplaatsen en komen in alle vormen en maten. Je kan eenvoudig nét dat ene hoekje verlichten. Met een mooie vintage lamp doe je dat duurzaam én stijlvol. Wij geven je een paar tips én zetten de mooiste vintage lampen voor je op een rij. 


Doe het licht maar aan

  1. Tafellampen zijn er in alle vormen en formaten en zijn eenvoudig door het hele huis te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een kleine en grote tafellamp naast elkaar voor nog meer licht en een speels effect. 
  2. Zorg ervoor dat je lampen met een laag wattage in de winter vervangt voor heldere en energiezuinige lampen. Dimmers zijn geweldig om in de avonduren het licht iets knusser te maken. 
  3. Hang een spiegel tegenover een raam en plaats er een tafellamp voor. Zo vermenigvuldig je het licht overdag én ‘s avonds. 

Onze top 5 vintage design tafellampen 

Wat verstaan wij onder vintage tafellampen? Eerder schreven we al een guide to vintage shoppen, want er is een wildgroei aan het gebruik van het woord ‘vintage’. De vuistregel: een vintage lamp is tussen 25 en maximaal 100 jaar oud. We hebben de mooiste van dit moment voor jou op een rij gezet. 

1. Peill & Putzler mushroom lamp

Deze unieke mushroom lamp is ontworpen door Peill & Putzler en geproduceerd in Duitsland in de jaren 60. De lamp is gemaakt van cirrus glas en heeft zwart en rode banen over de gehele lamp. De lamp is origineel en is gemerkt met het Peill & Putzler logo.

Mushroom tafellamp

 

2. Vintage space age design lamp

Wauw! Wat een fraai en stijlvol exemplaar is deze vintage tafellamp van de gerenommeerde Duitse verlichtingsspecialist Doria Leuchten. Een mooi gevormde chroomkleurige basis met 3 E27 fittingen, een kunststof kap met daaronder een metalen ring. In zeer goede originele staat en gemerkt aan de onderkant. De firma Doria won tijdens haar bestaan verschillende iF-design awards. Opgericht in 1948 en helaas failliet gegaan in 1986.

Vintage lafellamp

3. La linea tafellampjes

Wie kent het lijnenspel van deze cartoon mannetjes niet? Het zijn 3 lampjes van de Italiaanse designer en cartoonist Osvaldo Cavandoli 1920-2007. Bijzondere aanvulling voor in huis. Ze werken op batterijen en zijn dus overal in huis te plaatsen waar nog wat (komisch) licht nodig is. 

4. Louis Poulsen Panthella mini rood

Dé beroemde design lamp ontworpen in de 1971 door de Deense Architect Verner Panton. Met 150 jaar bestaansrecht is Louis Poulsen een van de innovators als het gaat om moderne verlichting. Met grote namen als Poul Henningson en Arne Jacobson blijft Louis Poulsen telkens innoveren op het gebied van binnen en buiten verlichting. Deze rode mini is een design eyecatcher in huis

Panthella mini

5. Vintage Max Sauze lampen

Prachtige set industriële en moderne tafellampen - model Uranus - ontworpen door Max Sauze in Frankrijk rond 1970. De aluminium lamellen vormen een mooi en ingenieus, organisch geheel. Eén porseleinen E27 fitting verborgen binnenin verlicht het armatuur van binnenuit, waardoor het een verfijnd, grafisch en warm licht geeft. Zeer stijlvol en geraffineerd, zelden als set aangeboden

Vintage industriële tafellamp


Naast deze selectie vind je op Whoppah nog veel meer andere lampen. Van modern tot klassiek en van hedendaags tot retro. Genoeg mogelijkheden om jouw huis op te lichten tijdens de donkere dagen.

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons