Meer kleur in huis? Dit is dé nieuwe interieurtrend voor 2020

Meer kleur in huis? Dit is dé nieuwe interieurtrend voor 2020

Decoreren in één kleur. Het klinkt misschien wel als dé oplossing voor het moeiteloos inrichten van je huis of misschien als een claustrofobische monochrome nachtmerrie, afhankelijk van je voorkeur. 


Hoe dan ook, deze trend die we al langer zien in fashion is here to stay en ga je steeds vaker terug zien. Maar hoe pas je deze trend toe in jouw interieur? Je wilt natuurlijk niet dat het één saai geheel wordt met het net-niet effect..


Focussen op één kleur en het creëren van toon op toon palet is intuïtief misschien niet dé eerste keuze als je denkt aan een gevarieerd en levendig kleurrijk interieur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Integendeel: een toon op toon look kan verrassend veelzijdig zijn en is eenvoudig stijlvol toe te passen. Met deze tips realiseer jij in no time deze trendy look. 


Stapelen met kleur 

Bedenk je dat toon op toon gaat over het omarmen van de verscheidenheid van een bepaalde kleur. Die kleur is één familie en door subtiel de tonen uit die familie op verschillende oppervlakken terug te laten komen, hoe beter de look één geheel wordt. Probeer dus zoveel mogelijk lagen te creëren en wees niet bang. Koningsblauw naast marineblauw en poederblauw? Why not? Hoe meer tonen je toevoegt, hoe meer het als een organisch geheel aanvoelt. 


Varieer met textuur

Het stapelen van verschillende tinten uit dezelfde groep zorgt voor diepte in de kamer. Er ontstaat een coherent en ontspannen gevoel omdat het simpelweg een kloppend geheel is. Maar het vergt lef. Wil je liever niet met te veel tonen werken en houd je het bij één of twee kleuren, zorg er dan voor dat je varieert met texturen. Varieer bijvoorbeeld met glans, fluweel, glas, hout en keramiek. Zo voorkom je dat het saai wordt. 

Wit op wit

Ben je toch nog niet toe aan meer kleur. Geen man overboord. Je kan deze stapel trend ook toepassen met wit. Behalve RAL 3010 die de meeste Nederlandse muren siert, zijn er nog meer verschillende lichte tinten in de wit familie waarmee je kan experimenteren. Gebruik verschillende tinten op alle oppervlakken: plinten, plafonds en deuren en kies voor witte accessoires met verschillende texturen: hobbelig keramiek, wol en schapenvacht. Het geheel zorgt voor een diepe, warme en lichte uitstraling die natuurlijk aanvoelt. 

Make it pop 

Een enkele kleur die uit de toon valt, zorgt zeker niet voor strafpunten. Het kan juist nét die ene pop geven aan het interieur dat het nog nodig heeft. Ga je voor een roze kamer? Dan kan je prima werken met poeder roze, bubblegum roze en iets feller koraal. Ga je voor blauw en wil je toch een kunstwerk met oceaan groen toevoegen, by all means. Als je lichte en neutrale kleuren gebruikt ,wil je misschien preciezer zijn en werken met één kleurfamilie, maar wees niet bang om te experimenteren. Begin bijvoorbeeld bij een kleine kamer zoals de werk- of studeerkamer. Je zult zien hoeveel groter de ruimte aanvoelt als je deze trend toepast. 

En wil je de interieurtrends van 2020 helemaal omarmen? Ga dan voor de kleuren, neon mint, lila of framboos. De trendkleuren voor 2020. 

 

Met deze items haal jij de framboos ton-sur-ton look in huis.
Nederlandse lounge stoel   Vraagprijs €1.000
Art deco kast jaren 30    Vraagprijs €5.550
Vintage Cleopatra Chaise Longue   Vraagprijs €2.250


Scandinavische hanglamp   Vraagprijs €352
Secret Passion, Charlene van den Eng    Vraagprijs €2.450
Louis Poulsen PH5  Van €770 voor €693


Vintage murano vaas    Vraagprijs €121
Cubist lamp   Vraagprijs €150
Frans Merkus chaise longue  Vraagprijs €1.140

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons