Kunst kopen? Lees de tips van onze curator Thim Muskee!

Maak kennis met: Thim Muskee, de Kunst Curator van Whoppah!

Muskee: “Van jongs af aan had ik talent voor portretschilderen. Maar ik merkte als snel dat ik zakendoen ook heel leuk vond. Rond mijn twintigste besloot ik dit te combineren. Kunst en handel zijn mijn wereld. De eerste 10 jaar handelde ik in 19e eeuwse kunst. Vooral omdat ik een klik heb met de 19e eeuwse geschiedenis. Een periode waarin de wereld op indrukwekkende wijze accelereerde. Later ging ik mij steeds meer interesseren in moderne kunst. Onder meer klassiek modern en Cobra. De afgelopen 10 jaar houd ik mij vooral bezig met hedendaagse kunst. Het omgaan met en ontdekken van nieuwe kunstenaars vind ik geweldig. Het aanvoelen van de tijdgeest. Mijn advies aan kopers: koop kunst dat je raakt. Durf iets te kopen wat in eerste instantie misschien wat schuurt. Het mag je bewegen.’’Waarom stellen we de Whoppah kunstcollectie zo samen?
Er wordt veel kunst aangeboden, particulieren kunstenaars. Toch vind ik maar 10% interessant, dan hou ik het nog ruim. Veel kunst is wat mij betreft net niet goed genoeg om aan de muur te hangen.

Waar letten wij op?

Ik let bijvoorbeeld op kleurgebruik, expressie en sfeer. Maar het belangrijkste is dat het niet saai is, want je wilt niet dat het gaat vervelen na een half jaar. 

Wat zijn de trends? 

Mix media is een trend, dit is een combinatie van fotografie en schilderkunst. Hierdoor krijgt het een modern en hedendaags karakter. 

Wat is het meest populair?

Veel jonge kunstenaars op dit moment zijn veelbelovend. Internationaal zijn er onder andere een aantal zeer goede street-art artiesten, voor nog een hele betaalbare prijs. Een instapmoment zou ik zeggen. 

Welke stijlen vinden wij belangrijk om te vertegenwoordigen?

We kiezen met name voor moderne en hedendaagse kunst. Moderne kunst is werk uit de jaren 80 en 90. Hedendaagse kunst wordt nu gemaakt.

Waar moeten mensen op letten bij het kopen van kunst?
Vind je het mooi? Raakt het je? Het gaat om de klik, net als bij een goede date.Wat verder belangrijk is bij het kopen van kunst is of je te maken hebt met een authentiek (echt) kunstwerk. Ook of het binnen je budget valt. Voor een goed kunstwerk betaal je niet snel te veel. Een mooi schilderij boven de bank moet je jezelf een keer gunnen!

 

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons