Een 'jaloersmakend' mooi kantoor aan huis? Zo richt je die in

Of je nu een paar dagen per week vanuit huis werkt, een bedrijf runt, studeert of gewoon een rustige plek nodig hebt om de administratie bij te werken. Je doet dat natuurlijk het liefst in een comfortabele, stijlvolle én productieve werkruimte. Een fijn kantoor aan huis nodigt uit om meer tijd door te brengen en ontspannen te werken zodat je aan het einde van de dag genoeg energie overhoudt voor andere dingen. 

Wij geven je daarom 4 tips voor het inrichten van een fijne werkplek én delen ter inspiratie 5 prachtige werkruimtes waar je gelijk fulltime aan de slag wilt. 

Blauw kantoor aan huis

 

#Tip 1 Onderzoek: welke ruimte past bij mijn werkgewoonten?

Denk eerst goed na over jouw werkgewoonten. Ben je snel afgeleid? Heb je rust nodig? Overzicht? Of werk je juist goed in chaos? Kies op basis daarvan de beste plek in huis. Heb je een kamer of ruimte over? Of kan je er één opofferen? Ga dan voor een afzonderlijke ruime. Prop zeker niet je ‘kantoor aan huis’ tussen de keuken en de eettafel. Je brengt er waarschijnlijk veel tijd door, een werkruimte moet zo comfortabel mogelijk zijn, een plek waar jij je kan concentreren. 


#Tip 2 Eerst functie dan beauty 

Het klinkt zo heerlijk verstandig en misschien wel een beetje Hollands: ‘ga voor functioneel en niet alleen voor de looks’. Maar voor een kantoor aan huis is dit waarheid als een koe. Je brengt er immers veel tijd door en de ruimte moet jouw productiviteit ten goede komen. Zorg ervoor dat jouw bureau, de kasten en opbergruimtes ten eerste functioneel zijn en dan mooi. Denk na: hoeveel opbergruimte heb ik nodig? Kan ik uit de voeten met een klein bureau of werk ik comfortabeler aan een grote tafel? Ontvang ik gasten? Hoeveel schermen en technologie heb ik nodig? Beslis op basis daarvan over jouw bureau en kastruimtes. En het allerbelangrijkste: investeer in een goede stoel. Je rug is je dankbaar. 


#Tip 3 Kleed jouw werkruimte aan met mooie accessoires 

Omdat je zo veel tijd doorbrengt in jouw kantoor aan huis wil je dat de ruimte uitnodigend is en je er ook graag bent. Kleed het aan! Decoratie kan wonderen verrichten. Kies accessoires of kunst die passen bij jouw stijl en stemming als je aan het werk bent en je inspireren. Je kan dit doorvoeren in alle kleine details tot aan de potloodbakjes, mooie notitieblokken of een mooie pen. Maak het persoonlijk door foto’s op te hangen of met een schilderij dat jou in beweging brengt. Heb je een kleine werkruimte, hang dan een spiegel op, het liefst tegenover een raam voor meer licht. Zorg voor een positieve en fijne sfeer. Bekijk hier onze mooie spiegels voor een ruimtelijk effect. 


#Tip 4 Plaats je bureau centraal

Als je een werkruimte gaat inrichten is het soms verleidelijk om alle meubels tegen de wand aan te plaatsen. Doe het niet! Het is zonde van de ruimte en je benut deze zeker niet optimaal. Plaats je bureau in het midden van de ruimte en los van de muur. Je bureau hoort een centrale plek in te nemen in de werkruimte. Het nodigt niet alleen uit om aan te werken, het geeft ook een duidelijke functie aan de ruimte en een bepaalde mate van comfort. Ga met je rug naar de muur zitten en niet naar de deur. Dat kan zorgen voor onrust. En niet te vergeten: houd je bureau opgeruimd. Zorg dat alles een vaste plaats en functie heeft. Zo voorkom je stapelen en elimineer je rommel en onrust. Alles voor een clean and calm kantoor.  Bekijk hier onze unieke collectie moderne en vintage bureaus. 

** Inspiratie** 

5 Kantoren waar je nooit wilt stoppen met werken

Ga voor de Ton sur Ton look om rust te creëren. 

Vintage kantooraanhuis

Ga voor de vintage Mid Century Modern look met een knipoog.

Luxe kantooraanhuis

Ga voor een luxe en warme uitstraling in kantoor met een donkere kastenwand.

Strak kantooraanhuis

Ga voor een strak minimalistisch kantoor aan huis met deze moderne look.

licht kantoor

Ga voor een licht en robuust kantoor met je bureau als eye catcher.

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons