5 manieren om je dressoir te stylen

Dressoir of Dressoor voor de liefhebber, is een meubelstuk dat al jaren terug gaat. In de middeleeuwen gebruikte men een dressoir voor het opbergen van tafelgerei zoals borden en bestek en later werd het gebruikt als pronkstuk in de salon. Eigenlijk is er niks veranderd dus! De meeste mensen gebruiken het nog steeds als eyecatcher of opbergplek. En het aanbod is gigantisch. Van vintage dressoirs, art deco dressoirs, gouden Hollywood Regency dressoir tot minimalistisch design. Jij zoekt en wij hebben het. Maar als je dan jouw ultieme dressoir hebt gevonden, is de vraag: hoe stijl je deze? Voorkom dat het een ‘afzetplek’ wordt waar je de post, sleutels en telefoon oplader de styling zijn. It’s a shame. Laat jouw pronkstuk pronken. Hierbij 5 voorbeelden van hoe dat te doen!


Pop the color!

Heb je een dressoir in één kleur, bij voorkeur een felle kleur, laat deze kleur dan terugkomen in de decoratie op het dressoir bijvoorbeeld een lamp en een schilderij. Gebruik de kleur in een lichtere tint voor bijvoorbeeld een klein vaasje. Zo krijg je een mooi geheel dat een speels kleurenpalet in dezelfde kleurtint vormt. De twee grote lampen aan de weerskanten van het dressoir geeft het geheel statuur en laat één mooi design front vormen. 


Keep it zen 

Natuurlijk nodigt een dressoir uit om er van alles op te plaatsen. Van fotolijstjes tot oorkondes, maar soms is het juist het állermooist als je het heel rustig houdt. Zeker als je een interieur hebt waar natuurlijke tinten en kleuren de boventoon vormen. Wil je het nog meer ‘zen’? Gebruik dan een of twee decoratie stukken met natuurlijke materialen om rust en earthiness aan te brengen. Een speelse manier om het geheel nog meer te betrekken bij de rest van het interieur is om er bijpassende vaas naast of schuin voor te zetten die het dressoir verbindt met de rest van de kamer. 


Mix & Match

Mijn persoonlijke favoriet. Spelen met stijlen en kleuren. Het is soms een beetje gedurfd, maar als je een goede balans weet te vinden tussen kleuren, het formaat van verschillende decoratieve items en patronen, geeft het enorm veel karakter aan je interieur. Combineer nieuw met oud en klassiek met modern. Tegenhangers vormen dan juist vaak weer het geheel. 


Go BIG or go home

Vaak hangt een schilderij boven het dressoir. Belangrijk is daarbij om altijd te letten op de verhoudingen tot elkaar. Ga bijvoorbeeld voor een mega schilderij en hang deze niet op, maar plaats het op het dressoir. Dit maakt het geheel super imposant! Een paar kleine accessoires ernaast die niet hoeven te concurreren qua grootte met het schilderij en je hebt een super stijlvol geheel.  

 

Pick a theme

Iets meer trendy, maar super leuk om mee te wisselen per seizoen: kies een thema dat helemaal past bij jou, en een beetje trendy is ;-) Denk bijvoorbeeld aan tropical, bohemian of neon (ja!) en style jouw dressoir met decoratieve items in deze stijl. Een beetje apart mag wel. Wees wel consequent en zorg ervoor dat het jouw gekozen thema goed naar voren laten komen. 

Een greep uit de dressoirs op Whoppah. 

60s dressoir   Vraagprijs €350                              
Buffet/dressoir  Vraagprijs €5.400              
Art deco dressoir engels   Vraagprijs €295

Koningsblauwe kast    Vraagprijs €175                   
Queen anne buffet kast / dressoir      Vraagprijs €200             
Vintage audiomeubel Grundig     Vraagprijs €275

Whoppah!

Ontdek Whoppah en laat je verbazen over de mooiste dingen voor jouw huis.
Meer over ons